Projecte GO_UP: Estratègies circulars i d’UPcycling per al sector agroalimentari

El projecte GO_UP té com a objectiu principal impulsar l’economia circular en el sector agroalimentari mitjançant la valorització de subproductes animals de pollastre (com potes, crestes, ossos, sang, vísceres, entre altres) per a l’obtenció de productes naturals i saludables per a l’alimentació humana. A través de processos tecnològics sostenibles, el projecte busca transformar aquests subproductes en saboritzants naturals i ingredients funcionals, com ara antioxidants, antihipertensius i antiinflamatoris, que es poden utilitzar en productes com brous, gelatines, salses o aliments per a persones amb necessitats especials com persones grans o esportistes. 

Un aspecte clau de GO_UP és el desenvolupament de processos d’extracció específics per aconseguir ingredients amb alta qualitat nutricional i funcionalitat, aprofitant al màxim els recursos disponibles sense generar residus. Aquest enfocament de residu zero també inclou l’estudi del potencial de la fracció residual dels processos per a la seva aplicació com a fertilitzants. 

El projecte no només respon a la necessitat de trobar rutes més eficients i sostenibles per a la gestió de subproductes, sinó que també promou la producció de productes alimentaris alternatius, locals i més respectuosos amb el medi ambient, contribuint així a la salut humana i al benestar animal. 

 

Més informació sobre el projecte 

El projecte està cofinançat per la UE a través del Pla estratègic de la Política Agrària Comuna (PEPAC) 2023-2027 amb un ajut de 177.049,28 €. L’empresa Torrent i Fills és el coordinador mentre que l’empresa PAYMSA S.A. i el centre tecnològic LEITAT són els altres dos socis del projecte. 

Activitats relacionades

No hi ha resultats disponibles

Enviant dades